Bestaan elektromagnetische wapens? Kan bijvoorbeeld mijn buurman mij met opzet bestralen om mij te pijnigen?

Sofie, 40 jaar
22 februari 2023

Bestaan elektromagnetische wapens? Kan bijvoorbeeld een buurman je met opzet bestralen om je te pijnigen? Waarmee word je dan bestraald? Moet je hiervoor een chip dragen of kan dat zonder? Wat als je zegt dat je overal wordt bestraald, zit dit tussen je oren of bestaat dit echt? Als dit echt is, hoe werkt dit? Ik probeer een straf verhaal van mijn vriendin te begrijpen! Bedankt, mvg

Antwoord

Elektromagnetische straling is zeer wijd verspreid en zeer gevarieerd: de zeer gevaarlijke gammastraling (in de kosmos) en X-straling (radiologie), de UV straling en het ongevaarlijke licht van de zon, de infrarode straling, microgolven (de gekende oven), radiogolven, ...

Een ervan is inderdaad omgezet tot een potentieel wapen: laserlicht. Je hebt daarvoor wel complexe apparatuur nodig om dit te realiseren.

Gerichte gamma en X-stralen hebben medische toepassingen en overdosering is zeker gevaarlijk. Het zijn stralen met een hoge energie. Ook dit vergt complexe apparatuur.

Je hebt dan natuurlijke ook de gevaarlijke uv-straling van de zon (met verbranding en risico op huidkanker).

De laag energetische straling zoals infrarood (warmtestraling) en microgolven leveren weinig tot geen gevaar. Ook de straling van Wifi, GSM, smartphones en afstandsbediening niet, anders waren ze allang van de markt.

Een apparaat om dat soort stralen te richten op een slachtoffer is niet alleen complex maar ook zinloos.

Een middeleeuwse boog met pijlen is veel effectiever om een buur te treffen.

Reacties op dit antwoord

Er zijn nog geen reacties op deze vraag.

Enkel de vraagsteller en de wetenschapper kunnen reageren op een antwoord.

Zoek andere vragen

© 2008-2024
Ik heb een vraag wordt gecoördineerd door EOS vzw