Kunt u mij zeggen wat ik moet doen om Wifi te ontvangen in mijn hotel? Ik heb een Toshiba satellite

Wilhelmus, 62 jaar
18 augustus 2008

Ik heb een Toshiba satellite laptop. Als er in het hotel wifi is, wat moet ik dan voor handelingen doen om de laptop te gebruiken. Ze hebben een nr dat ik in moet brengen maar hoe doe ik dat? Kunt u mijn a.u.b. hier wat over vertellen????? Bij voorbaat hartelijk dank.

Antwoord

Eerst en vooral moet uw laptop uitgerust zijn met een ontvanger voor draadloze netwerken of een draadloze netwerkkaart (een netwerkkaart voor een bedraad netwerk is niet genoeg). Indien u er nog geen heeft worden er in de meeste computerwinkels USB-netwerkkaarten verkocht voor laptops, die maar gewoon in te pluggen zijn.

Verder moet het type netwerkkaart compatibel zijn met het type netwerk. Draadloze netwerken zijn meestal van types 802.11a, b, g, of n. Welke netwerktypes uw netwerkkaart allemaal aankan vindt u in principe in de handleiding bij de netwerkkaart of laptop. Als u een netwerkkaart heeft die enkel met b-type netwerken overweg kan, zult u niet op draadloze netwerken van types a, g of n kunnen surfen. Met een g-kaart kunt u op type b zowel als type g, maar niet op type n. Omdat er zoveel verschillende fabrikanten netwerkkaarten en zoveel verschillende soorten laptops zijn kan ik daar helaas niet veel meer over zeggen.

Welk type netwerk aanwezig is in het hotel moet u kunnen navragen bij het hotel zelf, maar is meestal niet nodig: als u kan verbinden met het netwerk zal het wel opduiken in de lijst met beschikbare netwerken zodra uw netwerkkaart het netwerk detecteert. Verbinding maken met het netwerk gebeurt in de meest courante computers half-automatisch. Hoe dat exact gebeurt en of u handmatig iets moet aanpassen hangt af van welke componenten in uw computer zitten, welke software u heeft en ook hoe het draadloos netwerk is opgebouwd - de mogelijke combinaties zijn zo talrijk dat ik er niets over kan zeggen

Uw netwerkkaart moet ook overweg kunnen met de types beveiliging die worden gebruikt door het netwerk. Oudere systemen maken meestal gebruik van WEP, maar omdat dit vrij onveilig is wordt hoe langer hoe meer WPA gebruikt. Met een relatief recente draadloze netwerkkaart is dit echter zelden een probleem.

In de meeste hotels wordt een systeem gebruikt waarbij je enkel maar moet verbinding maken met het netwerk. Vanaf dat je een browser opent (Internet Explorer, Firefox) krijg je dan meestal een login-pagina te zien, waarin je een paswoord moet ingeven. Dat paswoord kan je dan kopen aan de receptie. Er bestaan echter verschillende systemen, het hotel zelf moet je in detail kunnen zeggen hoe het werkt en zou een handleiding moeten kunnen meegeven die je dan stap voor stap kan volgen.Reacties op dit antwoord

Er zijn nog geen reacties op deze vraag.

Enkel de vraagsteller en de wetenschapper kunnen reageren op een antwoord.

Beantwoord door

drs. Joachim Ganseman

informatica, digitale signaalverwerking, met focus op bewerken en verwerken van audio en muziekgegevens


Prinsstraat 13 2000 Antwerpen
http://www.uantwerpen.be

Zoek andere vragen

© 2008-2023
Ik heb een vraag wordt gecoördineerd door EOS vzw