Gaan drones in de toekomst echt pakjes leveren?

joachim, 18 jaar
22 november 2017

Of zijn er nog technologische of andere obstakels die dit in de weg staan?

Antwoord

De technologie betreft drones wordt steeds beter en beter. De belangrijke factoren zijn de draagkracht, de vliegduur (afstand) ... maar vooral het wettelijk kader.

Zo werd er laatst een wereldrecord gebroken door een student van de Hogeschool VIVES: een pakje chocolade van 38 gr werd 55,85 km verder afgeleverd met een drone. Dit is een respectabele afstand, maar nog steeds een 'klein' pakje. 

Toch ben ik overtuigd dat de draagkracht en afstand steeds groter zal worden. Zo bestaat er reeds in Dubai een taxi-drone die 1 passagier gedurende 25 minuten kan vervoeren.

De technologie zal dus geen beperking zijn; de navigatie en automatisering zijn ook geen beperking. Het grootste probleem zal het wettelijk kader zijn ...

Reacties op dit antwoord

  • 27/12/2017 - joachim (vraagsteller)

    Op welke manier gaan de drones deze pakjes leveren? ( gaan ze echt zelf landen of gaan ze de pakjes laten vallen vanaf een bepaalde hoogte?)

  • 27/12/2017 - Rik (wetenschapper)

    Een drone kan gemakkelijk landen op een heel nauwkeurige positie. Er moet natuurlijk een vlakke ondergrond zijn ... of een opvangsysteem ...

Enkel de vraagsteller en de wetenschapper kunnen reageren op een antwoord.

Zoek andere vragen

© 2008-2023
Ik heb een vraag wordt gecoördineerd door EOS vzw