Welke wiskundige formule is hier door mij bewezen?

Werner, 33 jaar
4 januari 2017

Voor mijn uiteenzetting ga naar deze site: www.wernerpi.jimdo.com. Ik ben bezig met getallen en de symbolische betekenis ervan.

Antwoord

Beste Werner,

 

Ik denk niet dat je iets bewezen hebt. De berekening die je uiteindelijk doet in "raar maar waar" kan je met elk stel getallen doen, het komt altijd uit, omdat het een wiskundige identiteit is. Dus met gelijk welk paar getallen G en H je start, gelijk welke getallen a,b,c je gebruikt om er telkens door te delen en de verschillen te berekenen, dan de som, enz., je bekomt op het eind steeds dat verband. Wat je doet is het volgende:

 

Je deelt G door a en H door a en je trekt af. Dat is (G-H):a. Dan bereken je (G-H):b, dan (G-H):c. Dan deel je het eerste door het tweede getal: [(G-H):a]:[(G-H):b], maar dat is juist b:a. Dan doe je hetzelfde met het eerste en derde getal, je bekomt dus analoog c:a. Dan tel je die twee getallen op, dat (b+c):a. Dat vermenigvuldig je met a, dus je verkrijgt b+c. Daar trek je dan c van af: (b+c)-c en uiteraard krijg je dan b. Geen magie aanwezig, niks speciaal gebeurd, alleen wat wiskundigen noemen: een trivialiteit.

 

Vriendelijke groeten,

– Hendrik Van Maldeghem

Reacties op dit antwoord

Er zijn nog geen reacties op deze vraag.

Enkel de vraagsteller en de wetenschapper kunnen reageren op een antwoord.

Zoek andere vragen

© 2008-2024
Ik heb een vraag wordt gecoördineerd door EOS vzw