Brugge was voor de graanbevoorrading voor een deel afhankelijk van de landbouwers van de Brugse Vrije. Maar deze boeren konden toch geen jaar overleven van de opbrengst van een enkele oogst? Wat konden die mensen dan nog doen voor de kost?
Dag Marieke,
De kasselrij Het Brugse Vrije was niet alleen afhankelijk van graanverkoop, en was bovendien ook grotendeels zelfvoorzienend: visserij, veeteelt, wol, bossen, en ook wel wat verwerkende nijverheid (vooral lakenwevers, hetgeen uiteraard tot een voortdurende spanning met de stadswevers leidde). Dat evolueerde allemaal, maar het was een relatief rijke regio, die niet alleen van graanproductie afhankelijk was.
Koenraad Vandenbussche heeft over het Vrije in die periode geschreven, net als Maarten Savels. De archieven van de kasselrij zijn heel goed ontsloten in het Rijksarchief in Brugge.
Er zijn nog geen reacties op deze vraag.
Enkel de vraagsteller en de wetenschapper kunnen reageren op een antwoord.