Is de stoom van warm eten afkomstig van het voedsel of van de lucht?

Bart, 34 jaar
26 mei 2016

Warm eten zorgt voor damp. Is die damp afkomstig van verwarmde sappen, van bv. de groenten, waarvan het water verdampt of is het de lucht boven het eten die door de warme temperatuur van het eten opwarmt en waarvan het water stoom wordt?

Antwoord

De waterdamp is afkomstig van het eten. Veel voedsel bestaat ook voor het grootste deel uit water. De hoeveelheid water in groenten is massief groter dan de hoeveelheid water in lucht.

Lucht bevat ook water, maar meestal is deze reeds in gasvormige toestand. Dit water is dus eigenlijk al stoom.

Reacties op dit antwoord

Er zijn nog geen reacties op deze vraag.

Enkel de vraagsteller en de wetenschapper kunnen reageren op een antwoord.

Zoek andere vragen

© 2008-2025
Ik heb een vraag wordt gecoördineerd door Eos wetenschap. Voor vragen over het platform kan je terecht bij liam.verbinnen@eos.be