Als licht een elektromagnetische straal is, hoe kan het dan dat licht niet beïnvloed wordt in een magnetisch of elektrisch veld?

Sander, 17 jaar
30 oktober 2014

Antwoord

Licht is inderdaad een elektromagnetische straal, en dus wordt het ook beïnvloed door andere magnetische/elektrische velden. Dit is dan het elektro-optische effect (http://en.wikipedia.org/wiki/Electro-optic_effect), wat vaak gebruikt wordt om modulatoren te maken, of het magneto-optisch effect (http://en.wikipedia.org/wiki/Magneto-optic_effect), wat vaak gebruikt wordt om isolatoren te maken (Faraday rotator).

 

De reden dat we het effect niet zien in ons huis is dat deze interactie zwak is en dat de elektrische en magnetische velden zwak zijn. In de bovengenoemde devices doet men heel wat om het effect toch te kunnen zien: men kiest een materiaal waar de interactie groter is dan typisch, men werkt met sterke velden en het licht zelf wordt opgesloten in een klein mode volume (hoge optical confinement), waardoor de vermogensdensiteit hoog wordt (in deze effecten is de densiteit altijd veel belangrijker dan het totale vermogen).

 

Met vriendelijke groeten

Andreas

Reacties op dit antwoord

Er zijn nog geen reacties op deze vraag.

Enkel de vraagsteller en de wetenschapper kunnen reageren op een antwoord.

Zoek andere vragen

© 2008-2023
Ik heb een vraag wordt gecoördineerd door EOS vzw