Kan de genetische manipulatie van voeding een oplossing zijn voor hongersnood?

Katleen, 23 jaar
13 oktober 2014

Antwoord

Genetische ‘modificering’ is zeker een goede stap in het waarborgen van hoeveelheden en voorraden van voedsel.

Er zijn nu al maïssoorten, soya etcetera die genetisch resistent zijn gemaakt voor bepaalde ziektes waardoor er meer voedsel kan geproduceerd worden. Een ander voorbeeld zijn studies om bepaalde planten op zeer droge streken zoals in bepaalde delen in Afrika te kunnen laten groeien.

In eerste instantie zit hier natuurlijk een commercieel voordeel in, maar anderzijds kan dit wel bijdragen tot het tekort aan voedsel in de wereld. Natuurlijk kan men niet zomaar elke plant of dier zomaar genetisch modificeren en moet het toepassen ervan sterk gecontroleerd worden.

Reacties op dit antwoord

Er zijn nog geen reacties op deze vraag.

Enkel de vraagsteller en de wetenschapper kunnen reageren op een antwoord.

Zoek andere vragen

© 2008-2025
Ik heb een vraag wordt gecoördineerd door Eos wetenschap. Voor vragen over het platform kan je terecht bij liam.verbinnen@eos.be