Is het mogelijk om astronaut te worden als je gemiddeld intelligent bent?

Yannick, 21 jaar
7 juni 2008

Hebben alleen slimme mensen het recht om in de ruimte te werken?
Of beter gezegd zijn alleen slimme mensen instaat om werk te verrichten in de ruimte?
Want op de wereld kan iedereen toch werk doen naar zijn niveau, geldt dat dan ook niet voor werk in de ruimte?
(bijgeleverde foto: bron Nasa)

Antwoord

De Europese ruimtevaartorganisatie ESA heeft pas geleden haar campagne gelanceerd om de volgende generatie Europese astronauten te rekruteren. Ze verwacht tienduizenden aanmeldingen van de allerslimsten van Europa. Het Europese astronautencentrum EAC selecteert dus inderdaad -onder andere- op basis van intelligentie.

Astronauten moeten zo veel verschillende aspecten van de ruimtevluchten kunnen uitvoeren en uit het hoofd kennen dat ze zoals je zegt slim moeten zijn. Ze moeten ruimtetuigen kunnen besturen, wetenschappelijke experimenten uitvoeren en installeren, het ruimtestation onderhouden, computersystemen onder de knie hebben, het ruimtestation kunnen repareren, overleven in noodsituaties,... Verder moeten ze verschillende talen kennen vermits ze werken in een internationaal kader. Bovendien moeten ze in perfecte conditie zijn en is hun karakter van groot belang. Ze moeten perfect in groep kunnen functioneren en heel stressbestendig zijn.      

Vergeet echter niet dat de astronauten hun werk in de ruimte enkel maar tot een goed einde kunnen brengen dankzij de steun van duizenden mensen aan de grond. ESA zoekt dus ook naar mannen en vrouwen die het in zich hebben om andere uitdagende banen op alle niveaus (aan de grond) te vervullen.

Reacties op dit antwoord

Er zijn nog geen reacties op deze vraag.

Enkel de vraagsteller en de wetenschapper kunnen reageren op een antwoord.

Zoek andere vragen

© 2008-2024
Ik heb een vraag wordt gecoördineerd door EOS vzw