Ik heb in een bloemenzaak potjes met rood en groen kleurige kleine fasciculatum pepertjes gekocht. Zijn deze eetbaar, en zijn de varianten eetbaar? Ik vind geen antwoord op internet.
De pepertjes uit de bloemenzaak zijn variëteiten met mooi gekleurde vruchten en/of bladeren. De meeste pepertjes behoren tot Capsicum annuum, maar omdat er zo ontelbaar veel variëteiten, ondersoorten en kruisingen bestaan, zijn er nogal wat synoniemen in omloop. Capsicum fasciculatum of Capsicum annuum var. fasciculatum waar u het hier over heeft, zijn dus synoniemen van Capsicum annuum. Zijn ze eetbaar? Ja, maar let op 1) vaak nogal pikant en 2) de normen om sierplantjes te kweken qua pesticidenresiduen zijn helemaal niet vergelijkbaar met de normen om consumptiegoederen te kweken.
Geachte Koen , bedankt voor de vlugge reactie op mijn vraag . Ik heb echter nog één klein vraagje qua pesticidenresiduen . Wat raad U mij dan aan ? Is het voldoende de aangekochte pepertjes goed af te spoelen voor consumptie , de pepertjes ervan te verwijderen en te wachten op een nieuwe oogst ,f wat dien ik te doen om deze veilig te consumeren??
Goed spoelen is altijd een minimum, maar als men zogenoemde systemische producten heeft gebruikt, zitten de stoffen in de plant en werken ze nog een hele tijd na. Als je zeker wil zijn, oogst je best zaden die je dan zelf opkweekt volgende lente.
beste Koen, nogmaals bedankt voor de vlugge reactie op mijn tweede vraag . ik zal voor alle zekerheid Uw raad opvolgen , en proberen met de zaadjes die uit de pepertjes komen trachten nieuwe pepertjes te kweken . Met de vriendelijke groeten Marc
Enkel de vraagsteller en de wetenschapper kunnen reageren op een antwoord.