Zijn bananen die groen geplukt worden en dan verder rijpen even gezond als bananen die op natuurlijke wijze rijpen?

François, 65 jaar
14 februari 2013

Ik heb een artikel gelezen over bananen, die geweldig gezonde vruchten zouden zijn en allerlei kwalen kunnen verhelpen.
Maar wat ik me afvraag is of de bananen die wij hier eten en die groen worden geplukt en onderweg naar hier rijpen, of die nog wel dezelfde eigenschappen hebben als een banaan die op een natuurlijke wijze in de zon gerijpt is en waar wij hier niet aan geraken?

Groeten

Antwoord

Hoe langer een vrucht aan een plant kan rijpen, hoe hoger zijn droge stof gehalte en vitaminegehalte zal zijn. Een groene banaan, die daarna verder kunstmatig wordt gerijpt zal dus minder vitaminen bevatten dan een natuurlijk gerijpte banaan. Bijna alle fruit bevat veel vitaminen, waaronder ook bananen. Het blijft een goed idee om veel fruit te eten.

Reacties op dit antwoord

Er zijn nog geen reacties op deze vraag.

Enkel de vraagsteller en de wetenschapper kunnen reageren op een antwoord.

Zoek andere vragen

© 2008-2024
Ik heb een vraag wordt gecoördineerd door Eos wetenschap. Voor vragen kun je terecht bij liam.verbinnen@eos.be