Kan je het intern geheugen van je HTC Explorer uitbreiden?

Ingo, 12 jaar
27 januari 2013

Als je een app downloadt (vb. Facebook) en je intern geheugen is vol, dan kan je hem niet downloaden, ook niet als er een SD-kaartje inzit. Kan je het geheugen dan laten uitbreiden of zelf uitbreiden? En zo ja, hoe?

Antwoord

Het intern geheugen van een gsm kan je helaas niet zelf uitbreiden: dat werd in de fabriek met gespecialiseerde apparaten vastgezet in de gsm zelf. Je kan het niet zelf thuis terug verwijderen of vervangen. Als je plaats tekort hebt in het interne geheugen voor al je applicaties, heb je eigenlijk alleen de volgende opties:

- zoveel mogelijk apps naar de SD-kaart zetten. Op Android ondersteunen helaas niet alle apps dat, en bovendien blijft altijd een gedeelte in het intern geheugen zitten. Maar het kan een beetje helpen.
- de cache van de applicaties leegmaken: als je ergens een menuutje hebt met overzicht van alle geïnstalleerde apps kan je dat daar meestal daar doen. Apps zoals Facebook, Twitter en Google Maps houden soms veel oude, tijdelijke data bij (in de 'cache') die je kan verwijderen om plaats te maken. Nadien zal het net zijn alsof je de app voor de eerste keer start (en zal je soms bvb opnieuw moeten inloggen). Als je in een app zelf iets speciaals hebt ingesteld, of je hebt vooruitgang gemaakt bij spelletjes, kan je die bij het leegmaken van de cache wel kwijtraken. Let dus goed op bij welke apps je dit doet!
- applicaties die je niet meer gebruikt, verwijderen.

Ik heb regelmatig hetzelfde probleem met mijn oude gsm, en dan doe ik dit: alles wat ik een maand lang niet meer heb gebruikt, gooi ik er dan gewoon af.

met vriendelijke groeten,
Joachim Ganseman

Reacties op dit antwoord

Er zijn nog geen reacties op deze vraag.

Enkel de vraagsteller en de wetenschapper kunnen reageren op een antwoord.

Zoek andere vragen

© 2008-2024
Ik heb een vraag wordt gecoördineerd door EOS vzw