De restaurants van vroeger, zagen ze er hetzelfde uit als nu? Waren ze erg hygiënisch? Waren er toiletten? Waren er ook tafels en stoelen, of waren het gewoon stenen blokken? Kon iedereen er gaan eten of alleen mensen van 'hogere rang'?
In het Oude Rome waren er vooral thermopolia (in enkelvoud thermopolium) waar je bereid eten en drank kon kopen. Veel kleinere woningen hadden geen eigen keuken, en Romeinen vonden het gezelschap erg belangrijk tijdens het eten.
De bar-restaurants hadden een brede ingang, een typische gemetste L-vormige toog, met daarin uitsparingen voor potten met voedsel, een beetje zoals de warmhoud-bakken in de serveertogen van huidige grootkeukens. Eigen toiletten hadden ze niet, maar ze waren meestal in de nabijheid van de centrale lanen, waar ook openbare toiletten waren. En ze waren talrijk: in Pompei-centrum alleen al waren er zo'n 158.
Ellis, Steven J. R. (2004): "The Distribution of Bars at Pompeii: Archaeological, Spatial and Viewshed Analyses", Journal of Roman Archaeology, Vol. 17, pp. 371–384
Er zijn nog geen reacties op deze vraag.
Enkel de vraagsteller en de wetenschapper kunnen reageren op een antwoord.