Is het wettelijk sulfiet gehalte van bier gewijzigd van 10 naar 15 ppm?

els, 35 jaar
7 november 2012

Heb een vraag over het wettelijke sulfietgehalte in bier. Tot op heden is dit zoals ik gevonden heb op jullie site, 10 ppm. Indien hoger moet het vermeld staan op het eticket.Nu heb ik vernomen dat de wettelijke norm van sulfiet gehalte in bier zou gewijzigd zijn naar 15 ppm. Zonder dat dit op het etiket moet vermeld staan. Zou het mogelijk zijn dit te bevestigen als het van 10 naar 15 ppm is gewijzigd.
Alvast hartelijk bedankt,

Els

Antwoord

Beste Els,

Volgens mij is er geen wijziging in toegelaten hoeveelheid sulfiet in bier. Sulfiet in bier is afkomstig van de gist tijdens de fermentatie. De gist neemt sulfaat op uit het moutextract en zit dit om tot sulfiet. In bieren tot ongeveer 6% alcohol moet minder dan 10 ppm zitten. In sterkere bieren is dit minder dan 20 ppm.
Met vriendelijke groeten,

Anita Van Landschoot

Reacties op dit antwoord

Er zijn nog geen reacties op deze vraag.

Enkel de vraagsteller en de wetenschapper kunnen reageren op een antwoord.

Zoek andere vragen

© 2008-2025
Ik heb een vraag wordt gecoördineerd door Eos wetenschap. Voor vragen over het platform kan je terecht bij liam.verbinnen@eos.be