Als fruit nog niet rijp is, bevat het dan evenveel vitamines als rijp fruit?

Mies, 41 jaar
30 augustus 2012

Soms smaakt fruit niet bijzonder lekker, melig of droog, nog niet rijp genoeg of gewoon niet zoet.
Bevat zulk fruit evenveel vitamines als "lekker" fruit? Ik eet het altjd braaf op, maar liever zou ik het niet doen.

Antwoord

Wat wel mogelijks een invloed heeft op het vitaminegehalte is de rijpheid van de vruchten. Vruchten worden vaak geplukt op het moment dat ze nog niet helemaal rijp zijn om ze op tijd bij de consument te kunnen krijgen. Dergelijk fruit bevat mogelijks minder vitamines dan rijp fruit.

Reacties op dit antwoord

Er zijn nog geen reacties op deze vraag.

Enkel de vraagsteller en de wetenschapper kunnen reageren op een antwoord.

Zoek andere vragen

© 2008-2025
Ik heb een vraag wordt gecoördineerd door Eos wetenschap. Voor vragen over het platform kan je terecht bij liam.verbinnen@eos.be