Verliest voeding gekookt of opgewarmd in de microgolfoven vitaminen of voedingswaarde?

Jos , 68 jaar
26 mei 2008

Gelezen in een boekje van bij de dokter dat eten, klaargemaakt of opgewarmd in de microgolfoven waardeloos is.

Antwoord

Voedingsmiddelen die bereid worden in de microgolfoven behouden meestal zeer goed hun voedingswaarde. zelfs beter dan bij koken omdat je in de microgoloven minder water gaat gebruiken en ook minder lang gaat verwarmen.  Vitamines en mineralen blijven beter bewaard.

Elke keer je iets terug opwarmt, gaat er een deel van de voedingswaarde verloren.  Het is dus absoluut niet de bedoeling om je voeding meer dan 2 keer op te warmen.  Ook naar microbiologische veiligheid toe, is dit belangrijk.  Je kan bereide (en ook de meeste verse) producten niet eindeloos bewaren.

Reacties op dit antwoord

Er zijn nog geen reacties op deze vraag.

Enkel de vraagsteller en de wetenschapper kunnen reageren op een antwoord.

Zoek andere vragen

© 2008-2025
Ik heb een vraag wordt gecoördineerd door Eos wetenschap. Voor vragen over het platform kan je terecht bij liam.verbinnen@eos.be