Waarom moet ik mijn handen wassen na een toiletbezoek?

willem, 14 jaar
14 januari 2012

Waarom zou ik na een toiletbezoek mijn handen moeten wassen? Als ik mijn handen niet was, raak ik enkel mijn broek, propere onderbroek en piemel aan en die laatste is proper gewassen omdat ik mij 's morgens steeds douche. Ik plas ook niet op mijn handen.

Als ik mijn handen wel zou wassen, zou ik de kraan, de zeepdispenser, het afdroogapparaat, enzovoort moeten aanraken die volgens mij veel vuiler zijn.

Antwoord

Zoals jij het schetst is het inderdaad "beter" om je handen niet te wassen, maar eens je daarmee begint kan dat routine worden en dan kan het dus slechte gevolgen hebben, zoals bvb. ernstige maag-darm infecties.

Je moet er namelijk een gewoonte van maken om na elk toiletbezoek wél je handen te wassen, omdat je niet altijd in zo'n propere situatie zit. Als je stoelgang hebt gemaakt, dan zitten er altijd meer bacteriën op je handen die je moet afwassen. De zeepdispenser raak je aan voordat je gaat wassen, maar nadat je je handen hebt gewassen, zou je de kraan moeten sluiten met je afdroogdoekje. Een afdroogapparaat is vaak viezer dan het toilet zelf en is dus sterk af te raden, maar die knop kun je zelfs met je elleboog indrukken. In het naar buiten gaan proberen de deur open te duwen zonder de klink vast te nemen is ook wenselijk.

Met vriendelijke groeten,

Reacties op dit antwoord

Er zijn nog geen reacties op deze vraag.

Enkel de vraagsteller en de wetenschapper kunnen reageren op een antwoord.

Zoek andere vragen

© 2008-2023
Ik heb een vraag wordt gecoördineerd door EOS vzw