Bij het flitsen van een auto op de snelweg, hoe kan men een onderscheid maken tussen de overtreder en andere (in regel) voorbijgaande auto's?

Frederic, 24 jaar
27 december 2011

Stel op een drievaks autobaan, wordt een auto aan een veel te hoge snelheid geflitst. Aangezien het flitsen een momentopname is en er op het moment van de foto net één of twee andere auto('s) passeren aan de toegelaten snelheid en die allen in één lijn lijken te staan op de foto, hoe weet men dan wie de overtreding maakt? Ook meerdere auto's zouden kunnen in overtreding zijn? Of gaat men er los van uit dat de meest rechtse wagen in overtreding is?

Antwoord

Dag Frederic

Vroeger was dit inderdaad een probleem. De moderne flitsers maken 2 foto's kort na mekaar. Op de 2e foto is dan de snelste auto een stuk verder dan de andere(n).

Je ziet bij de nieuwere flitscamera's ook steeds lijnen op grond geschilderd, er is precies gekend hoeveel tijd tussen de 2 foto's zit en hoever de lijnen van mekaar staan, hieraan kan dan nog eens de snelheid gecontroleerd worden.

Met vriendelijke groeten

Reacties op dit antwoord

Er zijn nog geen reacties op deze vraag.

Enkel de vraagsteller en de wetenschapper kunnen reageren op een antwoord.

Beantwoord door

Ing Bart Smeets

Electronica ICT Elektriciteit

UCLL
UC Leuven Andreas Vesaliusstraat 13 | 3000 Leuven Hertogstraat 178 | 3001 Heverlee UC Limburg Campus Diepenbeek, Agoralaan gebouw B bus 1 3590 Diepenbeek
http://www.ucll.be

Zoek andere vragen

© 2008-2023
Ik heb een vraag wordt gecoördineerd door EOS vzw