Hoeveel soorten stoffen zijn er tot hiertoe bekend?

Dennis , 17 jaar
24 oktober 2011

Met stoffen of elementen bedoel ik dus elementen zoals in het periodieksysteem of de tabel van mendeljev. Bv Lithium , Magnesium, etc...

Antwoord

Dag Dennis,

Die vraag is niet makkelijk te beantwoorden. De eenvoudigste manier is door het raadplegen van de website van de International Union of Pure and Applied Chemistry. Deze internationale organisatie stelt alle richtlijnen en standaarden in de chemie op. Sinds 2010 erkent deze organisatie het 112e element als Copernicum.

Er is wetenschappelijke literatuur voorhanden waar nog zwaardere elementen (het nummer van het element is een maat voor de massa ervan) beschreven worden, maar deze resultaten worden door de IUPAC nog niet erkend, omdat ze te weinig overtuigend zijn. In de toekomst zullen er dus waarschijnlijk nog meer elementen beschreven worden, maar tot vandaag is er te weinig bewijs van hun bestaan beschikbaar.

Let wel op, alle stoffen met een heel hoge massa bestaan alleen in deeltjesversnellers, waar ze kunstmatig gemaakt worden. Je zal ze dus niet zomaar in de natuur aantreffen.

Groeten,
Benjamien

Reacties op dit antwoord

Er zijn nog geen reacties op deze vraag.

Enkel de vraagsteller en de wetenschapper kunnen reageren op een antwoord.

Beantwoord door

dr. Benjamien Moeyaert

Biochemie, biofysica, spectroscopie, microscopie, neurowetenschappen, virologie, gentherapie

Katholieke Universiteit Leuven
Oude Markt 13 3000 Leuven
https://www.kuleuven.be/

Zoek andere vragen

© 2008-2023
Ik heb een vraag wordt gecoördineerd door EOS vzw