Hoe moet je het juiste percentage ethanol bepalen in bier?

Simon, 17 jaar
30 maart 2011

Voor ons eindwerk moeten we het juiste alcoholpercentage (ethanol) van ons bier gaan bepalen. Het probleem is dat ik niet juist weet hoe ik hieraan moet beginnen en welke methode hiervoor het best geschikt is.

Antwoord

Dag Simon

Dezelfde vraag heb ik al eerder beantwoord voor wijn. Deze werkwijze kan je gewoon overnemen. In de tekst is sprake van een titrator maar dat kan ook gewoon via een buret. Vooraf wel even goed berekenen hoe vaak je het bier moet verdunnen opdat de gebruikte hoeveelheid dichromaat nog in overmaat aanwezig is.

Met vriendelijke groeten

Reacties op dit antwoord

Er zijn nog geen reacties op deze vraag.

Enkel de vraagsteller en de wetenschapper kunnen reageren op een antwoord.

Beantwoord door

dr. Marina Vanhecke

analytische chemie toxicologie bodemsanering

UCLL
UC Leuven Andreas Vesaliusstraat 13 | 3000 Leuven Hertogstraat 178 | 3001 Heverlee UC Limburg Campus Diepenbeek, Agoralaan gebouw B bus 1 3590 Diepenbeek
http://www.ucll.be

Zoek andere vragen

© 2008-2025
Ik heb een vraag wordt gecoördineerd door Eos wetenschap. Voor vragen over het platform kan je terecht bij liam.verbinnen@eos.be