Wat is het gevolg voor mijn kind (en bloed) als ik voor de zwangerschap ooit besmet en behandeld ben voor syfilis en genitale wratten. Gezien het virus in mijn bloed blijft zitten.

elvira , 30 jaar
19 oktober 2010

Antwoord

Wanneer syphilis correct behandeld is voor de zwangerschap of tijdens de zwangerschap voor de 20ste zwangerschapsweek, dan is er zo goed als geen kans op besmetting van het kind. Toch is het goed om nieuwe syphilistesten te laten doen om zeker te zijn dat de behandeling niet gefaald heeft en om een herbesmetting uit te sluiten.
Wat genitale wratten betreft, veroorzaakt door papillomavirus, zijn er geen aanwijzingen dat het virus via de bloedsomloop van de moeder het ongeboren kind zou bereiken, aangezien het virus zich lokaal vermenigvuldigt op de plaats waar het de huid of de slijmvliezen binnendringt. Men heeft het virus al wel in witte bloedcellen kunnen aantonen, maar voor een veralgemeende aanwezigheid van het virus in het bloed zijn er geen aanwijzingen. Het is vooral de aanwezigheid van genitale wratten tijdens zwangerschap en bevalling die het risico voor de baby bepaalt.

Reacties op dit antwoord

Er zijn nog geen reacties op deze vraag.

Enkel de vraagsteller en de wetenschapper kunnen reageren op een antwoord.

Zoek andere vragen

© 2008-2024
Ik heb een vraag wordt gecoördineerd door EOS vzw