Wat is het hoogste Fibonacci-getal tot nu toe?

manu, 13 jaar
9 oktober 2010

Ik vroeg me af wat het grootste Fibonacci-getal is tot nu toe, en hoeveel cijfers het heeft?

Antwoord

Voor zover ik week is er niemand die zich bezig houdt met record Fibonacci getallen. De reden is waarschijnlijk dat elk record makkelijk kan worden verbeterd door de twee hoogste Fibonacci getallen samen te tellen. Een Fibonacci getal is immers gedefiniëerd als de som van vorige twee Fibonacci getallen, te beginnen met 0 en 1. 


Iets interessanter is de vraag naar Fibonacci getallen met bepaalde eigenschappen zoals Fibonacci getallen die ook priemgetallen zijn. Waar je makkelijk kan aantonen dat er oneindig veel Fibonacci getallen zijn kan je dat (voorlopig) niet bewijzen voor Fibonacci priemgetallen. Het hoogste bewezen Fibonacci priemgetal is 81839. Het hoogste gekende Fibonacci getal waarvan met vermoed dat het een priemgetal is, is op dit ogenblik is het 1968721-ste Fibonacci getal, met 411439 cijfers. Het vermoeden is gebaseerd op eigenschappen van priemgetallen en statistische factorisatieproeven.

Reacties op dit antwoord

Er zijn nog geen reacties op deze vraag.

Enkel de vraagsteller en de wetenschapper kunnen reageren op een antwoord.

Beantwoord door

dr. Albrecht Heeffer

Filosofie en geschiedenis van de wiskunde. Specialisatie middeleeuwen, Renaissance en vroeg-moderne periode. Symbolische algebra. Recreatieve wiskunde.

Universiteit Gent

http://www.ugent.be

Zoek andere vragen

© 2008-2023
Ik heb een vraag wordt gecoördineerd door EOS vzw