Liefde zou veroorzaakt worden door stoffen die in de hersenen vrijkomen wanneer je een bepaalde persoon ziet. Hij/zij wordt daardoor de persoon op wie je verliefd bent. Ik weet dat de stoffen verslavend zijn waardoor je die persoon zo vaak mogelijk wil zien, maar waardoor komen die stoffen nu eigenlijk voor het eerst vrij opdat je van iemand gaat houden?
Die stoffen veroorzaken de liefde niet, maar ze helpen haar wel een handje. Wat 'de vonk doet overslaan' is nog steeds niet helemaal duidelijk. Maar als je verliefd wordt, zorgen die stoffen ervoor dat het een leuk gevoel geeft als je hersenen met je geliefde bezig zijn - denken is al voldoende. Die roes is zo sterk dat je het gerust met een verslaving kunt vergelijken.
Alleen, een verslaving blijft duren, verliefdheid niet. Je productie van verliefdheidsstoffen daalt vanzelf. Maar intussen heb je zoveel tijd aan die geliefde besteed dat je voldoende kans hebt gehad om andere redenen te vinden dan een chemische reactie om met de relatie door te gaan. Of net niet, en dan stopt het.
Er zijn nog geen reacties op deze vraag.
Enkel de vraagsteller en de wetenschapper kunnen reageren op een antwoord.