wat moet ik goed kunnen voor binnenhuisarchitect te worden ?

Aranka, 13 jaar
24 augustus 2009

Antwoord

Dag Aranka,

Wie binnenhuisarchitect wilt worden, moet ongeveer hetzelfde goed kunnen als wie architect wilt worden.

Tijdens de studie krijg je verschillende vakken die erg van elkaar verschillen. De meeste punten staan op de creatieve vakken, zoals ontwerpen en schetsen. Daarnaast krijg je cultuur- en menswetenschappelijke vakken zoals kunstgeschiedenis en psychologie. Het is helemaal niet erg als je die vakken niet zou krijgen in de middelbare school. Je leert het wel tijdens de hogeschoolopleiding.

Ten slotte zijn er nog de (exacte) wetenschappen. Het kan zeker geen kwaad om er voor te zorgen dat je in de middelbare school al wat fysica en chemie krijgt. Die vakken krijg je, toegepast op de interieurarchitectuur, ook aan de hogeschool. Maar daarom moet je niet noodzakelijk voor de zwaarste wiskundige middelbare schoolopleiding kiezen.

Op de websites van de hogescholen waar je interieurarchitectuur kan studeren (bv. Sint-Lucas Gent en Brussel, Artesis Antwerpen, PHL Diepenbeek) vind je de lessentabellen. Dan krijg je een overzicht over wat je goed moet kunnen.

Samengevat is het zo dat de opleiding erg divers is. De nadruk ligt op het creatieve. Goed kunnen tekenen is zeker een pluspunt. De wetenschappelijke vakken zijn in vergelijking met andere hogeschoolopleidingen niet zo heel erg zwaar. Het is wel een studie waarvoor je hard  moet werken(vooral ontwerpen maken en uitwerken) om te slagen.

Veel succes!

met vriendelijke groeten,

Roel De Ridder

Reacties op dit antwoord

  • 31/08/2009 - Aranka (vraagsteller)

    moet je hel goed kunnen tekenen en wat is fysica en chemie

Enkel de vraagsteller en de wetenschapper kunnen reageren op een antwoord.

Zoek andere vragen

© 2008-2023
Ik heb een vraag wordt gecoördineerd door EOS vzw