Ik ben 16 jaar en ik eet heel regelmatig hamburgers, chocolade en pizza's. Toch neemt mijn gewicht niet toe. Hoe komt dat?

dylan, 16 jaar
6 juni 2009

Toen ik klein was, toen was ik een beetje mollig maar toen ik ouder werd werd ik dunner. Misschien komt dat van m'n ma want die is ook dun. Ik eet elke dag veel boterhammen, chocola, snoep enz. en ik train 2 keer per week.

Antwoord

Beste,

Jij wordt niet dikker ondanks je 'slechte voedingsgewoonten' maar je bent nog erg jong.  Mogelijks zit je nog in de groeispurten zeker in deze periode hebben jongens heel veel calorieën nodig.  Je mag gerust veel boterhamen eten en eens frieten  of chocolade kan ook wel.  zo lang dat je dat maar niet alle dagen eet want als je eenmaal volwassen bent, heb je niet meer zoveel energie nodig en is een goede, gevarieerde voeding noodzakelijk.  da moet je eigenlijk alle voedingsmiddelen (bruin brood, aardappelen, rijst, groenten, granen, kaas, melk, vles of vis....) eten.

Je traint nog 2x/week waardoor je ook veel extra calorieën nodig hebt.

Maak je niet teveel zorgen om je gewicht aar probeer gezond te eten. Vaak komen de kilootjes er te vlug bij als je ouder wordt, en dat is nu ook niet de bedoeling.

Reacties op dit antwoord

Er zijn nog geen reacties op deze vraag.

Enkel de vraagsteller en de wetenschapper kunnen reageren op een antwoord.

Zoek andere vragen

© 2008-2024
Ik heb een vraag wordt gecoördineerd door EOS vzw