Wie heeft geloven verzonnen, zoals islam of christendom?

gaye, 9 jaar
15 mei 2009

Antwoord

Je meent al direct dat geloven 'verzonnen' is. Wat bedoel je daarmee?

Het christelijk geloof is gebaseerd op de bijbel die doorheen vele honderden jaren door vele mensen is geschreven. Het christelijk geloof zelf is gebaseerd op de verhalen van de evangelisten en op de brieven van Paulus. En al meer dan 2000 jaar spreekt wat zij schreven mensen aan... En sinds de 7e eeuw van onze tijdrekening geldt dat ook voor de geschriften die Mohammed optekende in de Koran. 

Is dit verzonnen? Ja en nee... Als je papa of mama zeggen dat je een zonnestraal bent in hun leven, is dat dan ook 'verzonnen'? Neen: ze zeggen iets met een beeld, een vergelijking dat ze anders niet kunnen zeggen. Ook jij hebt wellicht al eens spelletjes verzonnen met je vriendjes. Is dat verkeerd? Niet als je er iemand mee kwetst of pest. En films op TV: zijn die echt? Ja als film, maar tezelfdertijd ook verzonnen... Mega Mindy, Kabouter Plop, Winnie de Poeh,  Ratatouille, Harry Potter...en - als je het niet verder vertelt - zelfs sinterklaas en de kerstman...

Mensen - en niet alleen kinderen - hebben graag 'verzinsels', verhalen, beelden,... om iets uit te drukken wat voor hen belangrijk is. Maar niet iedereen vindt elk verhaal even leuk. Dat is aan jou om dat uit te maken... En sommige verhalen voor kinderen zijn soms zelfs nog heerlijke en leerrijke verhalen voor volwassen mensen.

Reacties op dit antwoord

Er zijn nog geen reacties op deze vraag.

Enkel de vraagsteller en de wetenschapper kunnen reageren op een antwoord.

Zoek andere vragen

© 2008-2023
Ik heb een vraag wordt gecoördineerd door EOS vzw