Wetenschapscafé: De oceanen van de toekomst

16/04/2019

Snuffel Hostel Brugge

Wat is het belang van oceanen?
Wat zijn de gevolgen van visserij, en specifiek van overbevissing?
Hoe is het gesteld met de biodiversiteit van onze zeeën en oceanen? Moeten we aan de alarmbel trekken?De oceanen beslaan 70 % van het aardoppervlak en zijn nog nauwelijks door de mens verkend. Maar dat verandert in snel tempo, en dat kan een serieus probleem worden voor een van de meest ongerepte ecosystemen die we hebben.

Zonder de oceanen is er volgens onze gasten geen leven mogelijk zoals we dat nu kennen. Ze laten u tijdens het wetenschapscafé graag meedenken over hun passie, de oceanen.

Gasten
Pieterjan Verhelst
Pieterjan Verhelst is onderzoeker aan aan de Universiteit Gent bij de onderzoeksgroep Mariene Biologie. Hij is gespecialiseerd in de migratie van vissen als paling en kabeljauw, maar heeft even goed een brede kennis over de toestand van onze oceanen.

Colin Janssen
Prof. Colin Janssen is ecotoxicoloog aan de Universiteit Gent (Faculteit Bio-ingenieurswetenschappen). Als co-directeur van het Laboratorium voor Milieutoxicologie en Aquatische Ecologie leidt hij het onderzoek naar het voorkomen en de effecten van antropogene stressoren (zoals o.a. chemische stoffen, eutrofiëring, global change) op aquatische systemen en de mens. Hij is lid van diverse nationale en internationale adviesraden i.v.m het marien milieu en is momenteel de wetenschappelijke coördinator van de UGent Blue Growth Cluster.

 

Praktisch:

  • Deuren: 19u30
  • Start : 20u00
  • Ezelstraat 42
  • Vrije Ingang

Info: https://www.facebook.com/events/2140762629479609/

 

Overige aankondigingen

© 2008-2023
Ik heb een vraag wordt gecoördineerd door EOS vzw